Verjaardagsfeestjes

JE LEUKSE VERJAARDAGSFEESTJE OOIT…..VIER JE NATUURLIJK OP HUIZE CHARTREUZE!!!

-> VANWEGE DE HUIDIGE COVID-MAATRGELEN IS HET TOT HALF JANUARI 2021 ALLEEN MOGELIJK OM EEN “DO-IT-YOURSELF” FEESTJE TE BOEKEN. INDIEN U EEN BEGELEID FEESTJE WILT BOEKEN VRAGEN WIJ U OM NÁ 15 JANAURI CONTACT MET ONS OP TE NEMEN. ALVAST BEDANKT VOOR UW BEGRIP!

Een leuke, originele activiteit die je zelf van tevoren kiest, een kampvuur met marshmallows, spelen in het bos, natuurlijk iets lekkers te eten en te drinken en niemand gaat met lege handen naar huis!

We bieden 2 concepten aan:

 • Feestje mét begeleiding
 • Feestje zonder begeleiding (Do-It-Yourself)

Feestje met begeleiding
We ontvangen jou en al je gasten bij ons op Huize Chartreuze met een hapje en een drankje. Als alle cadeautjes verzameld zijn en iedereen er klaar voor is, dan starten we met de activiteit die je vooraf gekozen hebt.
Halverwege de activiteit houden we een pauze met een (hard) broodje hotdog, iets te drinken, en pakt de jarige de cadeautjes uit. Na de pauze gaan we verder met de activiteit of spelen jullie lekker in het bos. Als we aan het einde allemaal uitgerend, -geknutseld of -gebouwd zijn dan gaan we rond het kampvuur zitten en roosteren we nog marshmallows boven het vuur.

Activiteiten
Lasershooten
(vanaf 7 jaar, maximaal 35 kinderen)
Als je houdt van rennen, springen, vliegen, duiken, vallen en weer opstaan dan is dit het meest geschikt voor jou! In verschillende teams strijden jullie tegen elkaar tussen de bomen van het Chartreuzenbos. Welk team speelt het slimste samen en blijft het langst leven?

Paintball (vanaf 10 jaar, maximaal 14 kinderen)
Ben je klaar voor een grote uitdaging? Kom dan bij ons in het bos paintballen! Deze kinder-paintball wordt gespeeld met speciale paintballgeweren die minder hard schieten, en met kleinere paintballen: een stoere en veilige activiteit! Het paintballgeweer werkt met een veer en dus niet zoals de traditionele paintballmarkers met perslucht of CO². Het heeft daardoor een lagere impact en veroorzaakt (bijna) geen pijnlijke blauwe plekken. ​
NB. Voor de activiteit paintball is op aanvraag extra informatie verkrijgbaar!

Help! Ik zit in het bos (vanaf 8 jaar, maximaal 15 kinderen)
Wat doe als je ineens alleen in het bos blijkt te zitten? En het er naar uit ziet dat je er voorlopig nog niet uit komt? Dan kun je maar beter goed voorbereid zijn en een aantal technieken kennen voor een eerste overleving! We maken vuur van materialen die we in het bos vinden en zorgen dat we het vuur ook kunnen laten branden. We snijden een scherpe punt aan een tak voor onze pijl en boog, of gewoon om heerlijke marshmallows mee boven ons vuur te roosteren natuurlijk! Zo kom je de eerste uren in het bos wel door!

Bijenwaskaarsen maken (vanaf 7 jaar, maximaal 12 kinderen)
Bijenwas (een restproduct uit de bijenkasten en dus een natuurproduct) leent zich uitstekend om kaarsen van te maken en is leuk om te doen! Je maakt er prachtige kaarsen mee, in de meest uiteenlopende vormen. We smelten de was, kiezen een vormpje en gieten daar de hete was in. Na ongeveer een half uurtje zijn de kaarsen droog. Uiteraard mag iedereen zijn/haar eigen kaarsjes mee naar huis nemen!

Insectenhotels bouwen (vanaf 6 jaar, maximaal 15 kinderen)
Helaas heeft de mens er voor gezorgd dat er een groot tekort is aan geschikte nest- en overwinterplekken voor bijen en andere insecten. Help jij de insecten aan een fijn huisje? Bouw dan samen met je vriendjes je eigen  insectenhotel.  Na afloop neemt iedereen zijn/haar eigen hotel mee naar huis en kan dit een mooi plekje in de tuin geven.

Vogelhuisjes bouwen (vanaf 6 jaar, maximaal 15 kinderen)
Als je van dieren houdt, mag een vogelhuis eigenlijk niet ontbreken in je tuin. Het is natuurlijk extra leuk als je het huisje zelf hebt gemaakt. Voor iedereen ligt er een bouwpakketje klaar om zelf een vogelhuisje in elkaar te timmeren en knutselen. Geef deze een goed plekje in je tuin en hopelijk nestelt zich hier snel een nieuwe familie!

Zeepjes maken (vanaf 6 jaar, maximaal 15 kinderen)
Heerlijk geurende zeepjes, in de leukste vormpjes en kleuren? Die maak je natuurlijk zelf! We smelten de biologische zeep en voegen er ieder de geur- en kleurstoffen aan toe die we zelf kiezen. Misschien doe je er ook nog wat glitters of bloempjes in? Als de zeepjes uitgehard zijn kun je er een mooie ketting van maken, of ze gewoon in een mooie verpakking bewaren.

Maak je eigen bloementuintje (vanaf 6 jaar, maximaal 15 kinderen)
Haal de natuur naar binnen en maak je eigen bloementuintje voor in huis! We timmeren eerst zelf ons bakje in elkaar. Daarna kan iedereen het bakje versieren met verf, lintjes, stickers of misschien zelf wel mooi materiaal dat je in ons bos vindt. Daarna vullen we de bakjes met aarde en zetten we er mooie bloemetjes in. Zo heeft iedereen dan een eigen persoonlijk bloementuintje om elke dag van te kunnen genieten!

Kampen bouwen (vanaf 6 jaar, maximaal 15 kinderen)
Ga samen met je vriendjes en vriendinnetjes het bos in om een supertof kamp te bouwen! Leer de beste technieken, leer sjorren en knopen leggen…zo maak je je tofste kamp ooit! Een bestaand kamp verder uitbreiden, je eigen nieuwe kamp maken…het kan allemaal!

Praktische informatie
Een begeleid verjaardagsfeestje duurt ongeveer 3 uur en kan alleen worden gehouden op zaterdag of zondag en zo nu en dan in de schoolvakanties en op feestdagen.
Tijdstip voormiddag: 10.00-13.00 uur – Tijdstip namiddag:    14.30-17.30 uur
In overleg kan hiervan worden afgeweken.

De programma’s (en prijzen) zijn inclusief:

 • Activiteit, materiaal en begeleiding
 • Drankje en versnapering bij ontvangst
 • Broodje hotdog, drankjes en marshmallows bij het kampvuur
 • Cadeautje voor de jarige
 • Kleinigheidje voor alle kinderen

Prijzen
De prijzen voor een feestje met 10 kinderen (minimum aantal):
Lasershooten                           € 185,-            (extra kind € 17,50)
Paintball                                  € 300,-            (extra kind € 28,50)
Help! Ik zit in het bos!             € 175,-            (extra kind € 15,00)
Bijenwaskaarsen                      € 200,-            (extra kind € 17,50)
Insectenhotels maken           € 215,-             (extra kind € 20,00)
Vogelhuisjes maken                € 225,-             (extra kind € 20,00)
Zeepjes maken                        € 175,-             (extra kind € 15,00)
Maak je eigen bloementuintje  € 215,-             (extra kind € 20,00)
Kampen bouwen                     € 150,-            (extra kind € 13,50)

Feestje zonder begeleiding (“Do-it-yourself”)
Een “Do-It-Yourself” feestje kun je op alle dagen boeken. Je kunt 3 uur lang gebruik maken van ons terrein, gebouw en aangrenzende bos, om te spelen/kampen te bouwen, te lasershooten of vogelhuisjes te bouwen. Hoe je het feestje indeelt laten we aan jullie zelf over.

De vaste kosten voor gebruik van ons gebouw en terrein zijn €75,-. Hierbij is inbegrepen:

 • Gebruik terrein, gebouw, bos voor 3 uur
 • Drankjes (vers appel- en appel/perensap)
 • Kampvuur en marshmallows
 • Kleinigheidje voor alle kinderen

Optioneel

 • Broodje hotdog á €2,- per stuk
 • Cadeautje voor de jarige á € 10,-
 • Laserguns 10 stuks á €30,- , extra kind €3,-
 • Vogelhuis bouwpakket 10 stuks á €75,-, extra kind € 7,50
 • Verf en toebehoren voor vogelhuisjes 10 kinderen á € 20,-, extra kind €1,50

Praktische informatie
Een Do-It-Yourself verjaardagsfeestje duurt ongeveer 3 uur en kan op alle dagen geboekt worden, en zo nu en dan in de schoolvakanties en op feestdagen. Het spreekt voor zich dat ouders zelf zorgen voor voldoende begeleiding.
Tijdstip voormiddag: 10.00-13.00 uur – Tijdstip namiddag:    14.30-17.30 uur
(In overleg kan hiervan worden afgeweken)

Wat als….….het heel erg slecht weer wordt???
Heb je gekozen voor Help! Ik zit in het bos, bijenwaskaarsen, insectenhotels, vogelhuisjes, zeepjes of een bloementuintje maken? Dan is er niks aan de hand, want we hebben binnen of onder het afdak ruimte genoeg om je feestje door te kunnen laten gaan.

Heb je gekozen voor lasershooten, paintball of kampen bouwen? Dan moet het wat ons betreft wel écht slecht weer zijn wil het niet door kunnen gaan. Van een beetje regen smelten we niet toch? Is het écht te slecht? Dan kunnen we 2 dingen doen. Ofwel je feestje verplaatsen naar een andere datum, ofwel kiezen voor een andere activiteit die we ook binnen kunnen doen (tegen eventuele meerprijs, enkele dagen op voorhand door te geven).

Vragen of reserveren?
Stuur een mail naar huizechartreuze@outlook.com

Deze prijzen zijn geldig tot 31 december 2019. Op de verjaardagsfeestjes zijn de “Algemene Voorwaarden Verjaardagsfeestjes Huize Chartreuze” van toepassing. Klik hier om deze te bekijken.