MayDay!

Oktober 1944. De streek is bevrijd maar elders woedt de oorlog nog in alle hevigheid.
Plots worden de inwoners van Kortrijk-Dutsel en Linden opgeschrikt door een Amerikaanse B-17 bommenwerper die een noodlanding op de Speelberg maakt.

We gaan 77 jaar terug in de tijd en maken kennis met de ‘Green Hornet 2nd’, een Amerikaanse B-17 bommenwerper. Het viermotorige toestel was op 17 oktober 1944 met zijn negenkoppige bemanning op de terugweg van een missie naar Keulen wanneer de ene na de andere motor het begeeft. De piloot gaf het sein om het vliegtuig te verlaten maar wanneer hij zelf als laatste aan de beurt is, blijkt er een probleem te zijn met zijn parachute. Er zat niets anders op dan een noodlanding te maken. De piloot cirkelde even rond boven Kortrijk-Dutsel en zag dan bij de grens met Linden op de flank van de Speelberg een terrein dat daarvoor geschikt lijkt….
De rest van het verhaal kan je met het ganse gezin komen ontdekken op ons evenement. Maak kennis met de bemanningsleden van het “Vliegende Fort” en de lokale bevolking die hen ter hulp kwam (reenactors).

Op 24 oktober 2021 was het mogelijk om:
– deel te nemen aan een begeleide wandeling naar de crash-site op de Speelberg, verzorgd door ARCHEOproof
– een expo te bezoeken over de B-17 en zijn bemanning, met originele stukken
– Kennis te maken met de bemanningsleden van het “Vliegende Fort” en de lokale bevolking die hen ter hulp kwam (reenactors).
– genieten van muzikale optredens van Hollywood Canteen en The French Captain
– heerlijk picknicken en napraten bij een drankje aan onze pop-up bar

Datum/tijd
De nieuwe datum voor 2022 volgt snel!

Parkeren
Bij voorkeur komt u met de fiets of te voet.
Komt u toch met de auto, dan kunt u parkeren op de openbare parking in de Lindestraat, of op het veld dat 50 meter naast de ingang van ons terrein ligt.

Prijzen toegang
Toegang tot terrein – vanaf 12 jr : €5,00
Toegang tot terrein – 5-12 jr : € 2,50
Kinderen tot 5 jaar gratis toegang

LET OP! Op het terrein kunt u alleen cash betalen of met payconic (qr-code op gsm scannen). Er is GEEN bancontact aanwezig!