MayDay!

Oktober 1944. De streek is bevrijd maar elders woedt de oorlog nog in alle hevigheid.
Plots worden de inwoners van Kortrijk-Dutsel en Linden opgeschrikt door een Amerikaanse B-17 bommenwerper die een noodlanding op de Speelberg maakt.

We gaan 77 jaar terug in de tijd en maken kennis met de ‘Green Hornet 2nd’, een Amerikaanse B-17 bommenwerper. Het viermotorige toestel was op 17 oktober 1944 met zijn negenkoppige bemanning op de terugweg van een missie naar Keulen wanneer de ene na de andere motor het begeeft. De piloot gaf het sein om het vliegtuig te verlaten maar wanneer hij zelf als laatste aan de beurt is, blijkt er een probleem te zijn met zijn parachute. Er zat niets anders op dan een noodlanding te maken. De piloot cirkelde even rond boven Kortrijk-Dutsel en zag dan bij de grens met Linden op de flank van de Speelberg een terrein dat daarvoor geschikt lijkt….
De rest van het verhaal kan je met het ganse gezin komen ontdekken op ons evenement. Maak kennis met de bemanningsleden van het “Vliegende Fort” en de lokale bevolking die hen ter hulp kwam (reenactors).

Datum
Na 3 fantastische edities in 2019, 2020 en 2021 kunt u op zondag 23 oktober 2022 opnieuw ons terrein bezoeken voor onder andere*:
– Een begeleide wandeling naar de crash-site op de Speelberg, verzorgd door ARCHEOproof (inschrijving verplicht en op een later moment mogelijk)
– Een expo over de B-17 en zijn bemanning, met originele stukken
– Kennismaking met de bemanningsleden van het “Vliegende Fort” en de lokale bevolking die hen ter hulp kwam (reenactors).
– Geweldige muzikale optredens met muziek van toen
– Een heerlijk drankje bij onze pop-up bar
* Programma onder voorbehoud