Dagopleiding Zeisen

De zeis was tot midden de 20e eeuw een onmisbaar handwerktuig. In het tijdperk van machinale maaiers lijkt de zeis misschien ouderwets en nodeloos vermoeiend, maar na de opleiding ‘werken met de zeis’ ben je overtuigd van het tegendeel. Zeisen is minder belastend voor lichaam en geest dankzij het gewicht, de rustige zwaaibeweging en het weinige lawaai. Bovendien werkt het veiliger, komen er geen fossiele brandstoffen aan te pas en wordt het gras fijner afgesneden. En in tijden van ecologisch denken en handelen, biedt de zeis meer kans om bloeiende planten tussen de grassen uit te sparen.

Mits oefening en een goede techniek zijn maaiwerken even snel of zelfs sneller te klaren. Vaak gebeuren maaiwerken met de zeis ook in groep, waardoor het verwordt tot een plezant, sociaal gebeuren. De combinatie van het rustgevende karakter en de fysieke inspanning verzorgt een heropleving van deze ambacht.

Lesgever
Na een opleiding Biologie en een onderzoek naar de gevolgen van overstromingen op ongewervelden, verkoos Kevin Lambeets zich professioneel in te zetten voor natuurbescherming. Dit was niet nieuw voor hem, want al sinds 2004 is hij actief als vrijwilliger in het natuurgebied Grote Getevallei, waar hij zich toespitst op praktisch natuurbeheer en natuurstudie. Daarnaast is Kevin geïntrigeerd door handwerktuigen, ecologisch tuinieren en kunstsmeden.

Aantal deelnemers
Minimum aantal deelnemers: 6
Maximaal aantal deelnemers: 8
Ben je te laat met inschrijven? Stuur dan gerust een e-mail naar Huize Chartreuze om je op de interesselijst te plaatsen. Bij een volgende dagopleiding sturen we je dan een e-mail.

Wanneer?
Zaterdag 23 oktober // 8:30 – 15.30 á 16.00 uur -> GEANNULEERD!!
Nieuwe data volgen in het voorjaar.

Meebrengen
Om te beginnen veel goesting en enthousiasme!
Draag aangepaste kledij en stevige schoenen. Neem ook handschoenen mee, en als je zelf over een zeis beschikt mag je deze zeker ook meenemen (dit is geen vereiste, er is voldoende materiaal voor alle deelnemers voorzien). Pen en papier kunnen ook zeker van pas komen!

Prijs
De kosten voor deze dagopleiding zijn € 120,-. Dit is inclusief koffie/thee en een lunch.

Inschrijven