Initiatie Zeisen

Vanuit het principe ‘less is more’ keren we terug naar de basis. Zonder motorblok is een zeis veel lichter om te hanteren dan een bosmaaier. Geen lawaai aan je hoofd, geen stinkende uitlaatgassen en onnodige CO2 in de lucht.

Tijdens deze initiatie van een halve dag zet je onder vakkundige begeleiding je eerste stappen in de wondere zeiswereld. Je leert hoe de zeis correct afstellen en de basistechnieken. Je gaat aan de slag met het wetten van de snede van het zeisblad. Het haren van de snede wordt gedemonstreerd met de nodige toelichting. Want enkel met een zingende zeis slaag je er in grassen en kruiden vlot en met weinig moeite te maaien en zo een mooi egaal zwad te leggen!

Opgelet, dit is geen volledige cursus, maar louter een eerste kennismaking met de bedoeling deze oude techniek eens aan ‘den lijve’ te ervaren zodat je kan inschatten of je hiermee verder wil.

Lesgever
Na een opleiding Biologie en een onderzoek naar de gevolgen van overstromingen op ongewervelden, verkoos Kevin Lambeets zich professioneel in te zetten voor natuurbescherming. Dit was niet nieuw voor hem, want al sinds 2004 is hij actief als vrijwilliger in het natuurgebied Grote Getevallei, waar hij zich toespitst op praktisch natuurbeheer en natuurstudie. Daarnaast is Kevin geïntrigeerd door handwerktuigen, ecologisch tuinieren en kunstsmeden.

Aantal deelnemers
Minimum aantal deelnemers: 6
Maximaal aantal deelnemers: 10

Meebrengen
Goesting om te beginnen! Verder zijn handschoenen erg handig en indien je zelf in het bezit bent van een zeis mag je deze ook zeker meebrengen (maar dit is geen vereiste).

Prijs
De kosten voor deze initiatie zijn € 67,50. Dit is inclusief koffie/thee en alle benodigd materiaal.

Wanneer?
In 2024 zijn de initiaties op de volgende data gepland:
Zondag 5 mei
Zaterdag 13 juli
Zaterdag 21 september
We starten om 8.30 uur en om +/- 12.30 uur ronden we af.
Inschrijven kan HIER