Kettingzaaggebruik en -onderhoud “voor Dummies”

Veel mensen hebben een kettingzaag in de garage staan. Stél je nu eens voor dat je die na lange tijd weer eens gaat gebruiken. Maar als je heel eerlijk bent weet je misschien niet zo goed hoe je echt veilig moet werken met die kettingzaag. Of dat misschien wel door slecht onderhoud de zaag niet zo veilig meer is. En stel je dan ook eens voor dat er onverhoopt een ongeluk gebeurt waarbij je bijvoorbeeld in je been, arm of gezicht zaagt……de gevolgen kunnen dan wel eens heel heftig zijn!! Op internet zijn er nare voorbeelden genoeg te vinden.

Goed dat je er iets aan wilt doen!! Want dat kan bij ons op Huize Chartreuze!

Kettingzaag Basis
Tijdens deze workshop leggen we je graag uit wat de belangrijke onderdelen zijn die je in de gaten moet houden om een goed werkende machine te hebben. Dit gaat van volledige veiligheidscontrole tot het scherpen van de zaag. Daarnaast krijg je natuurlijk vele tips over het juiste en veilige gebruik van de kettingzaag.
Breng je eigen zaag mee zodat je na de workshop met een propere en scherpe zaag naar huis gaat. PBM’s die je moet meebrengen: handschoenen, veiligheidsbril

Kettingzaag Masterclass
Deze vervolgcursus sluit naadloos aan op de basisworkshop. Het scherp maken wordt nog verder toegelicht, maar bijvoorbeeld ook het veilig werken met de kettingzaag wordt hier verder geleerd en in de praktijk gebracht. Zaag verschillende schijfjes of maak zelf een stoeltje om het te proberen.
Breng zeker je zaag mee zodat je die kunt gebruiken. Heb je de basiscursus niet gedaan, dan wordt je zaag gecontroleerd op veiligheid alvorens je deze mag gebruiken in deze cursus.
PBM’s die je moet meebrengen: zaagbroek, helm met vizier of bril en oorkleppen, zaagschoenen,

NB! Het is sterk aan te raden om ook de basiscursus te volgen voordat je de Masterclass volgt.

De workshop wordt gegeven door Bruno Lambrechts, al meer dan 25 jaar werkzaam in de boomverzorging en zelf deelnemer geweest van vele opleidingen en cursussen over dit onderwerp.

Eén van de deelnemers in oktober 2023 stuurde ons:
“Vorige zaterdag volgde ik een cursus kettingzaag bij jullie, ik heb het toen al gezegd maar zeg nog eens graag, het was echt bijzonder goed. Je mag Bruno echt een bedanking doen, het was een goede mix van theorie, praktijk en heel op maat, heel betrokken en met expertise. Wanneer ik iemand kan doorverwijzen zal ik dit zeker doen.”

Prijzen
Basis: €37,50
Masterclass: €37,50
Basis + Masterclass: €70,-

Datum en Tijdstip
De eerstvolgende workshop vindt plaats op zaterdag 3 februari 2024
Basis: 9.30-12.00 uur
Masterclass: 13.00-15.00 uur

Inschrijven
Inschrijven de workshop van zaterdag 3 februari kan HIER

Op al onze workshops zijn de “Algemene Voorwaarden Workshops en Evenementen van toepassing. Deze kun je hier vinden.