Kettingzaag voor Dummies

Bijna iedereen heeft wel een kettingzaag in de garage staat. Maar stel je nu eens voor, dat je die na lange tijd weer gaat gebruiken. Maar heel eerlijk gezegd weet je eigenlijk niet precies hoe je veilig moet werken met die kettingzaag. Of dat door slecht onderhoud de zaag niet meer veilig is. En stel je dan ook eens voor dat er onverhoopt een ongeluk gebeurt waarbij je bijvoorbeeld in je been, arm of gezicht zaagt……de gevolgen kunnen dan wel eens heel heftig zijn!!

Kettingzaag Basis
Tijdens deze workshop leggen we je graag uit wat de belangrijke onderdelen zijn die je in de gaten moet houden om een goed werkende machine te hebben. Dit gaat van volledige veiligheidscontrole tot het scherpen van de zaag. Daarnaast krijg je natuurlijk vele tips over het juiste en veilige gebruik van de kettingzaag.
Breng je eigen zaag mee zodat je na de workshop met een propere en scherpe zaag naar huis gaat.
PBM’s die je moet meebrengen: handschoenen, veiligheidsbril

Kettingzaag Masterclass:
Deze vervolgcursus sluit aan op de basisworkshop. Het scherp maken wordt nóg beter toegelicht, maar bijvoorbeeld ook het veilig werken met de kettingzaag wordt hier verder geleerd en in de praktijk gebracht. Zaag enkele schijfjes of maak zelf een stoeltje om het te proberen.
Breng zeker je zaag mee zodat je die kunt gebruiken. Heb je de basiscursus niet gedaan, dan wordt je zaag gecontroleerd op veiligheid alvorens je deze mag gebruiken in deze cursus.
PBM’s die je moet meebrengen: zaagbroek, helm met vizier of bril en oorkleppen, zaagschoenen,
Het is sterk aan te raden om ook de basiscursus te volgen voordat je de Masterclass volgt.

Prijzen
Basis: €25,-
Masterclass: €25,-
Basis + Masterclass: €40,-

Tijdstip
Basis: 9.30-12.00 uur
Masterclass: 13.00-15.00 uur

Inschrijven
Op dit moment is het helaas nog niet mogelijk om in te schrijven voor een workshop

Op al onze workshops zijn de “Algemene Voorwaarden Workshops en Evenementen van toepassing. Deze kun je hier vinden.