Takkenwal Bouwen

Een takkenwal is een smalle takkenhoop die wordt gemaakt van takken en hakhout dat in de lengte is opgestapeld. De takkenwal kan dienen als erf- of perceelafscheiding, maar ook als decoratieve afscheiding.
Het maken van een takkenwal is een ecologisch verantwoorde manier van verwerken van bijvoorbeeld vrijgekomen snoeihout. Aan een bosrand, bij een boomgaard of in een tuin vormt de takkenwal een beschutte woon- en voortplantingsgelegenheid voor kleine zoogdieren zoals egels, wezels en muizen. Verschillende vogels vinden er nest- en schuilgelegenheid en door de aanwezigheid van insecten op en in het dode hout vinden ze er ook voedsel. Bepaalde amfibieën zoals de gewone pad overwinteren er ook graag.

Wil je graag een takkenwal in je tuin? En leren hoe en waar je deze het beste kunt maken? Kom dan bij ons deze workshop volgen en je gaat naar huis met alle kennis die je nodig hebt om er zelf één te maken.

De eerstvolgende workshop vindt plaats op zaterdag 6 april 9.00-12.00 uur. Deelname kost 25 euro en inschrijven kan door een e-mail te sturen naar huizechartreuze@outlook.com

Op al onze workshops zijn de “Algemene Voorwaarden Workshops en Evenementen van toepassing. Deze kun je hier vinden.