Vlechten met Wilg

Al sinds de oudheid worden twijgen van wilgen (ook wel bleeslatten of wilgentenen genoemd) gevlochten om manden te maken, schuttingen op te trekken, decoratieve elementen te maken of voor diverse andere doeleinden.

De wilg is zeer buigzaam en – als het hout eenmaal gedroogd is – zéér taai. Daarom worden de wilgentakken gevlochten als ze net gekapt zijn. Of je nu een hut maakt van wilgentakken, een schutting, of een ander element voor in je tuin…het leeft!
De takken die je gebruikt voor de hut maken wortels in de grond en krijgen in het voorjaar blaadjes. Dat maakt de hut niet alleen ideaal als speel- en verstopplek voor kinderen, maar ook voor de natuur! Maak je een schutting van wilgen? Dan is dit een ideale omgeving voor vele kleine diertje die hier kunnen leven!

Wil je alles leren over het vlechten met Wilg? Wat je allemaal kunt doen met wilgentenen, op welke manier je kunt weven? Welke technieken er zijn? Waar, hoe en wat voor soort hut, schutting of ander object je kunt maken? En wat dit kan betekenen voor mens en natuur?

Schrijf je dan in voor onze workshop Vlechten met Wilg! Na afloop van de workshop kun je al het geleerde thuis of op school/opvang in de praktijk brengen en daar een prachtige eigen wilgenhut, schutting of ander object maken!

De workshop vindt plaats op zaterdag 7 maart van 9.00-13.00 uur. Deelname kost 15 euro per persoon en inschrijven kan via deze link.

De workshop is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar en wordt georganiseerd in samenwerking met Velt Holsbeek.

Op al onze workshops en evenementen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Deze kun je hier vinden.