Van boomstam tot brandhout

“Aan brandhout verwarmt men zich drie keer”

Het kost namelijk wel wat fysieke arbeid om wat boomstammen om te toveren in keurige stapels houtblokken. En toch heeft het oogsten van brandhout vele voordelen: oefening, voldoening, geldbesparing en de zekerheid van het hebben van je eigen brandstofvoorraad voor de winterwarmte.

Maar hoe ga je dan te werk? En welke stappen kun je dan het beste volgen? Met welk materiaal werk je het beste, en hoe doe je dat op een veilige manier?

Tijdens deze workshop leren we je de verschillende technieken voor het verzagen van stammen tot brandhout, de verschillende materialen en machines waarmee je kunt werken en hoe en waar je vervolgens het beste en ergonomisch je brandhout stapelt.
We gaan aan de slag met de bijl, kliefmachine en eventueel kettingzaag. Al het materiaal dat je zelf meebrengt wordt eerst nagekeken op veiligheid alvorens je er (bij ons) mee mag werken.

PBM’s die je mee moet brengen: handschoenen, veiligheidsschoenen, oor- en gezichtsbescherming en voor wie met een kettingzaag wil werken ook een zaagbroek.

Er is op dit moment nog geen nieuwe workshop gepland. Heb je zelf een groep van +/- 6 personen en willen jullie samen deze workshop volgen? Dan kunnen we in overleg een datum vastleggen.