OPEN DEUR – 21 September

Op zaterdag 21 september zetten we de deuren open en kun je kennis maken met alle activiteiten die Huize Chartreuze te bieden heeft. Vertelwandelingen, educatieve natuurwandelingen, lasershooten, vogelhuisjes/insectenhotels maken, appels plukken, workshops zoals kettingzaagonderhoud en fruitbomen snoeien…..er is voor ieder wat wils!

Villa Max vzw
De volledige opbrengst van deze dag gaat naar Villa Max vzw. Villa Max is een vzw met een groot aantal vrijwilligers en sponsors, die gezinnen met een kind met een levensbedreigende of ongeneeslijke ziekte een ontspannen en kosteloze vakantie aanbiedt. Als een kind in een gezin ernstig ziek is, dan is het hele gezin eigenlijk ziek want de ziekte heeft ook een grote invloed op alle andere gezinsleden. Op vakantie gaan is voor hen dus verre van vanzelfsprekend. Villa Max doet hen alles heel even vergeten, brengt lotgenoten op een informele manier met elkaar in contact en maakt een vakantie in een aangepaste en geschikte woning (gelegen op Casa Ametza te Brasschaat) mogelijk.
Meer informatie over Villa Max vind je op: http://www.vzwvillamax.be/

Programma
Iedereen is van harte welkom vanaf 10.00 uur en rond 20.30 uur sluiten we de deuren weer. Tijdens deze dag zijn er verschillende activiteiten doen, voor jong en oud:
– Broodjes bakken bij het kampvuur
– Je eigen insectenhotel maken
– Je eigen zeepjes maken
– Lasershooten
– Appels plukken
– Educatieve vertelwandeling met Luc
– Vertelwandeling met HikkeTakkeToe
– Op stap met Boswachter Gert
– Kinderklim/abseilen
– Kettingzaagonderhoud
– Bomen snoeien

Het exacte programma en de tijden volgen zo snel mogelijk!

Drankjes en hapjes
Natuurlijk wordt er ook aan de inwendige mens gedacht! Om te beginnen kun je natuurlijk genieten van ons heerlijke Linus Pils! Daarnaast hebben we Blond en Amber van Brouwerij de Vlier op de tap, en kun je ook met enkele specials kennis maken. Uiteraard mag het Kraaike bier van Craywinckelhof ook niet ontbreken en speciaal voor deze dag zal een een gin-tonic bar zijn met tonic van Craywinckelhof. Voor de jongeren en BOB’s onder ons is er heerlijk fruitsap in diverse smaken van Fruit van Hellemont te verkrijgen, of eventueel een gewone frisdrank.
Hapjes worden verzorgd door het Vleesateljeeke.

Toegang
De Open Deur is toegankelijk voor iedereen. Toegang is gratis, maar voor activiteiten wordt een bijdrage gevraagd.

Parkeren
We vragen iedereen zo veel mogelijk te voet, met de fiets of met openbaar vervoer te komen (bus 310). Kom je toch met de auto, dan kun je parkeren op het grasveld naast ons terrein. Volg de bordjes en aanwijzingen van onze vrijwilligers op aub!